بازدید جمعی از دانشجویان از نیروگاه سیکل ترکیبی خیام نیشابور

با احتمام و پیگیری استاد ارجمند جناب مهندس شجاعی شرایط برای بازدید جمعی از دانشجویان موسسه آموزش عالی وحدت از نیروگاه سیکل ترکیبی خیام نیشابور فراهم شد و در تاریخ ۲ آذر ۹۴ این بازدید انجام شد.

توضیحاتی در مورد نیروگاه سیکل ترکیبی خیام نیشابور

نیروگاه سیکل ترکیبی خیام نیشابور یکی از نیروگاه‌های ایران از نوع سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید ۱۱۱۰٫۶ مگاوات (گازی ۴/۱۲۳×۶ + بخاری ۴/۱۲۳×۳) است. این نیروگاه در سال ۱۳۷۲ در نزدیکی شهر نیشابور، جاده میرآباد شمال شهر نیشابور در مساحتی حدود ۲۵۰ هکتار ساخته شد . ۱۵۰ هکتار فضای سبز اطراف این نیروگاه را احاطه کرده است.

نیروگاه‌ سیکل ترکیبی خیام توسط شرکت‌های ای. جی. تی و سزلک ساخته شده و مشاور دوره احداث آن شرکت مهندسین مشاور نیرو بوده و به‌ دلیل بهره وری بالا ، مصرف آب کم و سیستم کنترل مدرن، جزو اقتصادی‌ترین نیروگاه‌های کشور به شمار می‌رود و نخستین نیروگاه استان خراسان است که تمام مراحل نصب و راه‌اندازی آن به دست کارشناسان داخلی انجام شده است.

نوع سوخت نیروگاه سیکل ترکیبی خیام نیشابور، گاز طبیعی و گازوئیل است و با شش واحد گازی و سه واحد بخار و با ظرفیت هزار و ۱۴۱ مگاوات بزرگ ترین مجموعه تولید برق شرق کشور محسوب می شود که ۲۷ درصد مصرف برق استان خراسان رضوی را نیز تامین می کند.

این نیروگاه سه واحد بخار دارد که در سال ۷۴ وارد مدار شده اند. همچنین شش واحد گازی وجود دارد که هر دو واحد گاز یک واحد بخار را تغذیه و تبدیل به انرژی می کند. مصرف آب در این نیروگاه خیلی کم است.در واقع سه برج خنک کننده یا مکش طبیعی وجود دارد که هر کدام برای یک توربین بخار در نظر گرفته شده اند که هر یک از برج ها وظیفه خنک کردن توربین را بر عهده دارد و باعث می شود تلفات انرژی هم خیلی کم باشد.

تصاویری از این بازدید:

با برچسب: , , , , ,