بازدید سرکار خانم دکتر شمیرانی مدیرکل آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم از موسسه آموزش عالی وحدت تربت جام

دریافت رشته جدید برای دانشگاه‌ها نیازمند مطالعه و تحقیق است

مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مهم‌ترین مشکلی که در موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی وجود دارد این است که دانشگاه‌ها هنگام تقاضای رشته جدید هیچ گونه مطالعه و تحقیقاتی انجام نمی‌دهند و صرفا بنا به این‌که ظرفیت‌شان در آن سال پر شود تقاضاهای خود را مطرح می‌کنند.

دکتر فرزانه شمیرانی در حاشیه بازدید از موسسه آموزش عالی وحدت شهرستان تربت‌جام بیان کرد: در استان خراسان موسسات خیلی خوبی فعال هستند، البته موسسات ضعیف هم به صورت اندک وجود دارند. راهبرد وزارت علوم این است که موسسات بی‌کیفیت یا کیفیت‌ خود را افزایش دهند و یا کنار بروند تا موسسات خوب با کیفیت‌تر شوند.

شمیرانی ادامه داد: موسسه آموزش عالی وحدت شهرستان تربت‌جام که تنها موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی در بین شهرستان‌های شمال شرق کشور در میان (خواف، تربت‌حیدریه، باخرز، صالح‌آباد، تایباد، فریمان، سرخس، زاوه و رشتخوار) است جزء موسساتی است که هنگام بازدید متوجه شدیم در این دانشگاه پویایی وجود دارد و این پویایی کاملا احساس می‌شود.

وی عنوان کرد: این پویایی سبب شده تا پشت سر هر حرکت این مجموعه هدفی وجود داشته باشد و آینده خیلی خوبی در انتظارشان خواهد بود.

همچنین دکتر سید محمد حسینی رئیس موسسه آموزش عالی وحدت اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین اقدامات ما در سال ۹۸ اجرایی شدن طرح سند چشم‌انداز توسعه دانشگاه خواهد بود که سعی خواهیم کرد کتاب‌خانه‌ها، سالن‌ها، اجتماعات و امکانات رفاهی دانشجویان را تکمیل نماییم. مسئله‌ی تجهیز بیشتر کارگاه‌ها را نیز به طور جدی دنبال می‌کنیم و رشته‌های جدیدی هم در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به این مجموعه افزوده خواهد شد.

وی عنوان کرد: اعضای هیات علمی موسسه وحدت از سال ۹۵ تا کنون افزایش ۱۰۰درصدی داشته است و با توجه به این‌که مسئله علم و پژوهش در توصیه‌های مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب اسلامی مورد تاکید قرار گرفته است، این مسئله را سرلوحه کار خود و اساتید قرار داده‌ایم.

وی بیان کرد: همچنین طی هفته گذشته تفاهم‌نامه‌ای با مدیرعامل شرکت برق منطقه استان خراسان رضوی امضا کردیم تا دانشجویان ما بتوانند از امکانات شرکت برق استان و شهرستان در راستای اهداف پژوهشی و علمی خود استفاده کنند و امیدواریم علاوه بر دومین کنفرانس ملی توسعه پژوهش‌های نوین در برق و کامپیوتر که اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد،‌ دومین کنگره بین‌المللی معماری و عمران شهری را نیز در سال ۹۸ برگزار نماییم.

دانشگاه‌های غیرانتفاعی باید رسالت خود را تغییر دهند

مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی باید رسالت خود را تغییر دهند و تکیه‌شان تنها بر دانشجویان نباشد.

فرزانه شمیرانی در گفت‌وگو با روابط عمومی موسسه آموزش عالی وحدت عنوان کرد: در سال‌های اخیر با کاهش دانشجو مواجه بوده‌ایم که به دلیل نرخ رشد جمعیت کشور است و کسی هم نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد و در تمامی مقاطع این کاهش وجود دارد.

وی تصریح کرد: بنابراین دانشگاه‌ها باید رسالت خودشان را عوض کنند و به سمت فناوری، پژوهش، ارتباط با صنعت و … پیش بروند تا بتوانند در سایه اقتصاد مقاومتی و اقتصاد آموزشی کلان، خود را حفظ کنند. تکیه دانشگاه‌ها نباید بر اساس جذب دانشجو و شهریه آنان باشد. امروز حتی دانشگاه‌های دولتی هم نمی‌توانند پاسخگوی نیازهای مالی خود باشند.

شمیرانی با بیان این مطلب که همیشه ضعف دانشگاه‌های غیرانتفاعی گفته شده در حالی‌که موسسات آموزش عالی بسیار خوبی هم در این مجموعه وجود دارد، اظهار کرد: مهم‌ترین مسئله‌ای که با آن روبرو هستیم و باید اقدامات خود را مبنای آن تنظیم نماییم، اقتصاد مقاومتی است و طبق این مسئله، دولت باید هر چه بیشتر کارهای خود را به بخش خصوصی واگذار کند و این واگذاری به نفع خود دولت هم است و فقط وزارت‌خانه باید به این موسسات آموزش‌هایی دهد و راهکارهایی مشخص کند که صرفا از بخش دانشجویی هزینه‌های خود را تامین نکنند.

وی تاکید کرد: یقینا سیاست وزارت‌خانه هم حمایت از موسسات غیرانتفاعی است.

شمیرانی درباره تغییر عبارت غیرانتفاعی به غیردولتی خاطرنشان کرد: این مسئله را از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیر آن پیگیری می‌‌کنیم و فضای شورای عالی انقلاب فرهنگی مثبت است و این همراهی در آنجا وجود دارد.

وی ادامه داد: اتحادیه دانشگاه‌ها یا موسسات غیرانتفاعی-غیردولتی تقاضا دارند تا عبارت غیرانتفاعی تغییر یابد چرا که در آموزش و پرورش و حوزه مدارس مشابه این اتفاق افتاده است و بیان می‌کنند تفاوتی در این مسئله وجود ندارد و دانشگاه‌ها هم از غیرانتفاعی به غیردولتی باید تغییر یابند.

شمیرانی درباره موسسات آموزش عالی دارای کیفیت پایین، گفت: ما باید به سمت موسسات آموزش عالی با کیفیت حرکت کنیم؛ بر همین اساس آیین‌نامه ادغام دانشگاه‌ها را در دست تهیه داریم که مراحل آخر خود را سپری می‌کند.

وی افزود: این آیین‌نامه هم به خواست خود موسسات تهیه شده و داوطلبانی وجود دارند که تقاضا می‌کنند از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است تا موسسه‌شان با موسسات دیگر ادغام شود و از نظر کیفی هم ارتقا می‌یابند. همچنین در حوزه ادغام دانشگاه‌ها شرایط ویژه و امتیازاتی هم برای دانشگاه‌ها در نظر گرفته‌ایم.

شمیرانی بیان کرد: سیاست وزارت‌خانه انحلال موسسات نیست و تنها حدود ۵۰ موسسه‌ای که طی پنج سال اخیر به کمیسیون ماده ۹ رفته‌اند منحل شده‌اند. همچنین به ۷۰ موسسه که اصلا اقدامات ثبت خود را انجام نداده بودند فرصت داده شده تا ۱۵ اردیبهشت کارهای رسمی خود را انجام دهند.

وی عنوان کرد: در زمینه‌ی ایجاد رشته در مقطع دکترا به دلیل سطحی که دارد، سخت‌گیری بیشتری صورت می‌پذیرد اما محدودیتی در این زمینه برای موسسات آموزش‌عالی غیردولتی وجود ندارد.

با برچسب: , , , ,
منتشر شده در اخبار و اطلاعیه ها, گالری, همه مطالب